miercuri , aprilie 24 2024
Breaking News

Biserica Prejmer

Cand poate fi vizitata biserica Prejmer?

Nu exista persoana care sa nu fi auzit cel putin odata sau sa nu fi citit despre biserica Prejmer. Aceasta este cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata de pe teritoriul Romaniei. Care sunt insa motivele datorita carora aceasta biserica este atat de cunoscuta? Cand poate fi efectuata o vizita la aceasta biserica fortificata?

Toate aceste detalii le puteti afla in doar cateva minute, daca alegeti sa cititi articolul pana la final. Asadar, in cazul in care v-am facut curiosi, cititi cu atentie pana la final.

Biserica Prejmer: Unde se afla?

Inainte de toate trebuie mentionat faptul ca biserica fortificata Prejmer se afla in localitatea Prejmer, din judetul Brasov. Mai exact, este vorba despre o comuna aflata la doar 15 kilometri de frumosul oras din Transilvania.

Ca sa va oferim mai multe informatii referitor la localitate, aceasta se afla la doar 10 kilometri distanta de Muntii Intorsurii (Nord). De asemenea, Valea Oltului se afla in zona de sud a comunei, la o distanta de doar 5 kilometri.

Comuna Prejmer are legaturi directe atat pe sosea cat si pe calea ferata atat cu Brasovul cat si cu Sf. Gheorghe.

Despre biserica fortificata Prejmer

Exista foarte multe lucruri care pot fi aduse in discutie in momentul in care se vorbeste despre biserica Prejmer. Incepem prin a face precizarea ca bazele construirii acesteia au fost puse de catre Cavalerii Teutoni, in anul 1218.

Biserica PrejmerPractic, este una dintre cele mai vechi biserici din Romania, si cel mai vechi monument istoric din judetul Brasov. Este de asemenea una dintre cele mai bine pastrate fortificatii din Europa, si este denumita “Bijuteria Transilvaniei”.

Biserica fortificata Prejmer este un obiectiv turistic inclus inca din anul 1999 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Este de asemenea singurul loc din Romania notat cu trei stele in celebrul Ghid Michelin. Nu exista obiectiv turistic sau loc in tara noastra care sa aiba trei stele in acest ghid.

Tot despre aceasta biserica mentionam faptul ca este printre cele mai cunoscute biserici evanghelice din estul Europei. Acesta este intr-adevar un motiv de mandrie pentru locuitorii comunei, care au o astfel de biserica in localitate. Pe buna dreptate este numita asadar “Bijuteria Transilvaniei”.

Cand se poate vizita biserica?

Ei bine, exista o multime de alte lucruri care ar putea fi mentionate dar oamenii sunt curiosi cand poate fi vizitata biserica Prejmer. De la copii la adulti, toata lumea doreste din diverse motive sa vina sa vada biserica.

Unii isi doresc sa afle cat mai multe informatii despre istoria si trecutul bisericii. Altii doresc pur si simplu sa vada biserica fortificata si sa-si faca acolo poze pe care sa le incarce pe retelele de socializare.

Indiferent de motivul pentru care doresc oamenii sa viziteze aceasta biserica, exista un program de vizitare. Programul cuprinde si vizitarea Cetatii Prejmer. De fapt, exista un program pentru sezonul de vara, si un program pentru sezonul de iarna.

Program de vizitare:

Vara (1.04-31.10) Luni – Sambata 09:00 – 18:00, Duminica 11:00 – 18:00;

Iarna 01.11-31.03 Luni – Sambata 09:00 – 16:00 Duminica 11:00 – 16:00.

Asadar, acum stiti si unde se afla biserica Prejmer, si ati descoperit si cateva informatii interesante despre aceasta. In plus, ati putut descoperi si care este programul de vizitare. Tot ce va ramane de facut acum este sa va planificati timpul si sa vizitati acest obiectiv turistic din judetul Brasov.

Close