miercuri , aprilie 24 2024
Breaking News

Mulci gradina – beneficii

Mulci gradina – beneficii

Dupa cum stiti, acesta are o sumedenie de beneficii. In primul rand, va impiedica evaporarea excesiva a apei. Mulci gradina va proteja si radacinile plantelor de diferentele de temperatura. Daca il veti folosi cu discernamant, veti vedea ca mulciul va asigura si aciditatea solului. Va imbogati solul cu substantele benefice de care acesta are nevoie.

Cum ajuta acest mulci gradina la ingrijire si aspectul general

Apeland la mulcire, veti tine captive toate substanetele hranitoare in sol. Acest lucru va fi posibil datorita faptului ca substantele nu vor mai fi spalate si nici vanturate. Solul va fi imbogatit cu substantele de care are nevoie. Mulciul va mai inabusi buruienile care vor aparea, impiedicand si dezvoltarea lor. Acesta nu va mai permite patrunderea luminii, de aceea semintele de buruieni nu vor fi stimulate.

Amplasat sub diferite culturi decorative, mulciul va da si un aspect ingrijit gradinii. De asemenea, el va mai impiedica stropirea cu noroi a plantelor, dar si formarea mucegaiului la unele culturi, cum ar fi cele de capsun sau cele de dovleac.

Cu ce mulcim gradina?

Exista mai multe tipuri de mulci disponibile. Compostul de gradina este de departe cel mai indragit tip de mulci gradina. Acesta poate fi folosit in orice situatie si va asigura plantelor substantele hranitoare necesare. El va imbogati si structura solului, datorita cantitatii de fosfor.

Balegarul bine fermentat este o alta optiune pentu voi. Dar va trebui sa aveti grija cum il folositi. Ideal ar fi sa-l amestecati cu pamant de gradina inainte sa-l administrati plantelor. Daca veti proceda in acest fel, veti vedea ca substantele azotoase vor fi folosite de plante si nu vor fi pierdute.

Iarba cosita este un alt mulci. Aceasta este cel mai la indemana material folosit pentru mulcire. Este bine sa o lasati sa se zvante inainte sa o folositi. Va trebui sa procedati in acest fel, pentru ca iarba sa nu se descompuna imediat dupa ce ati folosit-o.

Cea mai sigura metoda de a intretine usor gradina si de a o infrumuseta este sa apelati la mulci de gradina comercializat de firme specializate.

Check Also

DDD Deratizare

DDD Deratizare

Care sunt beneficiile serviciilor ddd deratizare? In momentul in care aducem in discutie serviciile de …

Close