duminică , martie 3 2024

Pizza Brasov

Pizza Brasov

O Pizza Brasov va fi alegerea buna pentru voi. Veti constata ca va veti putea bucura de o astfel de pizzerie. Ar trebui sa stiti ca pizza este considerata a fi mancare autentica in italia. Cu toate ca in multe zone ale lumii ea este asociata cu mancatul nesanatos, in Italia a ramas inca un fel de mancare foarte apreciat.

In realizarea unei pizze de calitate, sunt respectate cu strictete mai multe reguli. Cuvantul pizza apare pentru prima data intr-un document mai vechi medieval. Acest fel de mancare a avut un precursor si anume focaccia. Aceasta paine era servita in mod traditional cu diverse toppinguri. Aceste toppinguri erau folosite pentru a imbunatati gustul pizzei. Chiar si in Grecia era servita un fel de pizza.

Pizza BrasovPizza Brasov

Focaccia s-a transformat in pizza dupa descoperirea Americii. Atunci a fost momentul cand rosiile au inceput sa fie folosite mai des in realizarea pizzei. Initial rosiile au fost adaugate pe paine in zonele mai sarce din Italia. Acest lucru a facut ca pizza sa nu fie adoptata atat de repede de intreaga tara. Pe masura ce a trecut timpul, toppingurile s-au diversificat. Pizza a inceput sa fie din ce in ce mai apreciata.

O reteta clasica de pizza este cea din asocierea a trei culori, rosu, alb si verde. Acestea sunt culorile pizzei Margherita, oferita si de Pizza Brasov. Se spune despre aceasta pizza ca a fost creata in 1889. Creatorul ei a dorit sa realizeze o pizza inspirata din steagul italian. El a ales rosii, mozzarella si busuioc pentru a realiza aceasta pizza. Se spune ca reginei Margherita i-a placut foarte mult aceasta pizza. Acesta a fost motivul pentru care ea s-a decis sa o numeasca in acest fel.

Pizza Brasov

O alta pizza faimoasa este Marinara. Aceasta poarta numele de Marinara pentru ca era realizata de sotiile marinarilor. Caracteristic acestei pizze sunt ingredientele, respectiv rosiile, usturoiul, oregano si uleiul de masline.

Pizza s-a raspandit dincolo de granitele Italiei. Aceasta a inceput sa fie apreciata in toata lumea. S-au realizat astfel multe tipuri de pizze. Acest fel de mancare este si azi unul extrem de apreciat.

Close