Avantajele utilizarii de dolomita naturala
Dolomita este un material destul de frecvent intalnit la culturile din tara noastra. Veti constata ca acest material este ideal pentru culturile voastre, de aceea ar trebui sa-l luati in calcul. In cele ce urmeaza va voi prezenta o serie de avantaje ale utilizarii dolomitului. Utilizarea lui este o solutie 100% naturala. Dolomita naturala este perfecta pentru cresterea productivitatii. In momentul de fata acest ingrasamant este folosit la o serie de culturi importante precum cartoful, vita de vie sau chiar pomii fructiferi.
Ce trebuie sa stiti despre dolomita naturala?
Dolomitul va aduce un aport de calciu, dar si de magneziu culturilor voastre. Veti vedea ca aceste doua elemente foarte importante plantelor, sunt extrem de utile. Ele vor oferi o rezistenta sporita la cadere si la frangere. Veti observa ca aceste elemente vor avea un rol esential in dezvoltarea tulpinilor si a sistemului radicular.
Dolomita nu va exercita un impact negativ asupra plantelor. Chiar daca va fi adaugata in sol intr-o cantitate mai mare, dolomita va avea un impact benefic. Lipsa calciului din sol influenteaza negativ mai multe procese. Printre aceste procese se numara absorbtia nitratilor, dar si a ionilor fosforici. De asemenea, multi cercetatori sunt de parere ca dolomita naturala va duce la completarea necesarului de magneziu.
Alte utilizari ale dolomitei naturale
Dolomita va mai putea fi utilizata si ca amendament pentru corectarea aciditatii. Aceasta va avea efecte mai bune decat carbonatul de calciu. Este un lucru cunoscut faptul ca folosirea carbonatului de calciu nu are un efect prielnic asupra plantelor sensibile cum ar fi telina, cartoful sau inul.
Veti mai vedea ca fructele sunt mult mai sanatoase. Folosirea dolomitei este ideala in special la speciile de mar. S-a observat ca dolomita are un impact pozitiv asupra pastrarii fructelor, precum si in procesul de coacere. Se va evita chiar si fenomenul prabusirii.