joi , mai 30 2024
Breaking News

Cum alegem un ingrasamant natural zeolit de calitate?

Cum alegem un ingrasamant natural zeolit de calitate?

Trebuie sa stiti ca acest ingrasamant are numeroase avantaje. Alegand un produs potrivit, veti constata ca acesta va va aduce o serie de avantaje importante. Acest ingrasamant natural zeolit este obtinut din tufuri vulcanice. Principalul mineral obtinut din aceste tufuri este aluminosilicatul. Acesta are o structura reticulara si are o capacitate foarte cunoscuta de absorbtie si desorbtie. Mai are si o proprietate foarte cunoscuta de schimb ionic, aceasta fiind utila in cresterea plantelor.

Ingrasamant natural zeolit in agricultura

ingrasamant natural zeolitAcest ingrasamant poate fi folosit fara probleme in agricultura avand numeroase avantaje. In primul rand, el va duce la o imbunatatire semnificativa a recoltelor. De asemenea, cheltuielile pentru lucrarile agricole vor fi reduse. Veti constata ca apeland la un astfel de ingrasamant recoltele vor fi mult mai bogate. Confrom unor experiente realizate in camp, s-a ajuns la concluzia ca folosind ingrasamant cu zeolit, aceste recolte au crescut cu 35%.

Avantaje importante ale ingrasamantului

Ingrasamintele cu zeolit sunt perfecte pentru imbogatirea solurilor nisipoase dar si a celor acide. Veti mai constata ca microbiologia solului va fi si ea imbunatatita daca veti apela la astfel de produse bazate pe zeolit. Plantele din cultura voastra vor fi mereu sanatoase. Veti mai constata ca acest ingrasamant natural zeolit are si un beneficiu foarte cunoscut, servind ca un regulator. Elementele nutritive si apa vor ramane in sol pentru un timp mai indelungat, fiind puse la dispozitia plantelor doar atunci cand acestea au nevoie.

Veti mai constata ca aceste ingrasaminte vor fi perfecte in reducerea timpului dedicat ingrijirii recoltelor. De asemenea, costurile vor fi si ele reduse, avand in vedere acest aspect. In amestec cu alti nutrienti, zeolitul isi va face treba foarte bine. Toti nutrientii vor fi eliberati in sol treptat, astfel incat vor fi pusi la dispozitia plantelor doar cand acestea vor avea nevoie de ei.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Ce caracteristici are un bitum asfalt? Adesea auzim persoane care cand discuta despre bitum asfalt, …

Close