marți , aprilie 23 2024
Breaking News

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Ce trebuie sa stim despre gletuire pereti si tavane Brasov?

Persoanele care isi renoveaza locuintele, opteaza pentru gletuire pereti si tavane Brasov. O renovare a locuintei nu ar fi completa daca peretii si tavanele nu ar fi gletuite.

Acest articol va aduce la cunostinta informatii cu privire la procedura de gletuire. Este important sa cititi cu atentie pentru a cunoaste cat mai multe informatii despre procedura.

Ce este o gletuire pereti si tavane Brasov?

De ce sa alegeti Gletuire Pereti Si Tavane Brasov? Gletuirea tavanului este o operatiune de maxima importanta in ceea ce priveste amenajarea interiorului locuintei. Este o procedura atat de importanta pentru ca de ea depinde in cea mai mare masura aspectul final al lucrarii.

Gletuire Pereti Si Tavane BrasovPentru realizarea procedurii de gletuire a peretilor si tavanelor este nevoie de glet. Gletul este un material care poate fi gasit si achizitionat din magazinele de specialitate. Pentru gletuire este nevoie de asemenea si de catevva unelte si accesorii adecvate.

Procedura de gletuire este efectuata in majoritatea cazurilor de catre persoane care au o mare experienta in aceasta activitate. Nu este insa dificil sa invatati sa gletuiti tavanele si peretii. Trebuie doar sa respectati instructiunile si recomandarile pe care vi le ofera specialistii.

Aplicarea gletului pe tavan si pereti

Cand vine vorba despre gletuire pereti si tavane Brasiv, trebuie sa stiti cum se aplica gletul. Gletuirea se va executa pe tavan ca si pe pereti, insa acest lucru se face doar dupa ce suprafata este perfect uscata.

Este important de mentionat insa faptul ca exista si unele situatii exceptionale, iar in astfel de situatii cand se va utiliza un glet umed caree se va aplica peste gletul umed. Pentru o tencuiala de ciment si var trebuie sa stiti ca va fi necesara o perioada de asteptare de aproximativ o luna de zile pentru a aplica gletul.

In plus…

In schimb, pentru o tencuiala pe baza de ipsos se asteapta 2 sau 3 saptamani pentru a se usca. Specialistii sunt de parere ca suprafata cea mai usor de gletuit este rigipsul. La nevoie insa, acestia pot aplica gletul si pe alte suprafete.

Gletuirea tavanului este o procedura care presupune mai intai o preparare corespunzatoare a materialului. Cand are loc prepararea materialului trebuie sa se tina cont de instructiunile producatorului si de faptul ca gletul ar trebui sa fie achizitionat cu una sau doua zile inainte de aplicarea sa.

Se va amesteca intr-un recipient curat care de obicei este o galeata de plastic, cu ajutorul unui mixer sau a unei bormasini. Gletul amestecat trebuie sa fie aplicat cat mai repede pentru ca se usuca.

Cand se aplica gletul?

Daca doriti sa optati pentru gletuire pereti si tavane Brasov trebuie sa cunoasteti cateva detalii importante. In primul rand, procedura de aplicare a gletului trebuie sa aiba loc atunci cand temperatura depaseste 10 grade Celsius.

Nu se recomanda sub nici o forma ca acesta sa fie aplicat atunci cand temperatura scade sub 10 grade Celsius. In caz contrar, rezultatele nu vor fi cele asteptate.

Cand vine vorba despre aplicarea gletului, primul strat va fi aplicat subtire si neted. Acesta va fi insa permanent pentru a nu se usca. Ulterior, va fi aerisita camera, pentru ca aerisirea favorizeaza uscarea gletului.

Primul strat de glet trebuie sa aiba o consistenta mai mare. Urmatorul strat va fi mai subtire. Pe al doilea strat de glet va fi apoi aplicata amorsa pentru ca in final sa fie aplicata vopseaua lavabila.

Check Also

DDD Deratizare

DDD Deratizare

Care sunt beneficiile serviciilor ddd deratizare? In momentul in care aducem in discutie serviciile de …

Close