joi , mai 30 2024
Breaking News

Nevoia de energie si utilizarea de salcie energetica

Nevoia de energie si utilizarea de salcie energetica

Cum nevoia de energie din ziua de azi este din ce in ce mai mare, ea devine mai greu de acoperit. Pe viitor, se spune ca oamenii vor apela la alte surse pentru obtinerea energiei. O astfel de sursa ar putea fi salcia. Utilizand salcie energetica pentru a obtine energie, oamenii se vor putea bucura de numeroasele avantaje pe care aceasta planta le ofera.

Salcie energetica – caracteristici

Avand o crestere destul de rapida, salcia, reuseste sa atinga in primul an o inaltime de 2-3 metri. Acest lucru se datoreaza faptului ca o salcie energetica creste cu aproximativ 3 cm pe zi. Un avantaj major al acestei culturi este intretinerea foarte usoara. O mare parte din lucrari va fi realizata inainte, dar si la inceputul vegetatiei. Printre aceste lucrari se va numara tratamentul cu ierbicid total, aratura adanca, dar si dezinfectarea solului. De asemenea, se va mai realiza combaterea mecanica si chimica a buruienilor.

In anul doi, salcia va continua sa aiba o dezvoltare mai rapida. Aceasta va dezvolta mai multi lastari, care vor putea atinge chiar si 6-7 m, iar diametrul lor va fi de 3-4 cm. Valoarea acestei plante este data de capacitatea ei calorica. Aceasta are o capacitate calorica de 4300-4500 de kcal/kg. Avand in vedere aceste lucruri, exista posibilitatea ca pe viitor, lemnul sa fie inlocuit de salcie.

Cultivarea salciei pentru energie

Printre avantajele utilizarii salciei se numara faptul ca aceasta valorifica bine terenurile improprii. Se va putea cultiva chiar si in luncile inundabile. De asemenea, ea va putea fi folosita si la decantarea apei menajere. Salcia nu va necesita un depozit acoperit, deoarece ea are un continut ridicat de acid salicilic. Continutul de apa al tocaturii de salcie va scadea natural, fara a mai fi nevoie de uscare artificiala.

Utilizand masini speciale, se va putea realiza recoltarea salciei pe perioada sezonului rece.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Ce caracteristici are un bitum asfalt? Adesea auzim persoane care cand discuta despre bitum asfalt, …

Close