duminică , martie 3 2024

Scoarta decorativa in gradina

Scoarta decorativa in gradina

Aceasta a inceput sa fie din ce in ce mai folosita. Fiind decorativa, ea poate fi utilizata pentru a aduce un spectru mai larg de culori gradinii voastre. Veti vedea ca aceasta scoarta decorativa va avea un impact benefic asupra gradinii, deoarece are o sumedenie de avantaje. Daca se va combina scoarta cu mulciul veti reusi sa asigurati gradinii protectia si nutrientii de care aceasta are nevoie.

Avantajele amenajarii cu scoarta decorativa

Scoarta decorativaTrebuie sa stiti in primul rand ca este un ingrasamant natural. Apeland la scoarta veti constata ca aceasta va asigura substantele organice necesare plantelor. Substantele nutritive vor putea alimenta solul si vor oferi plantelor nutrientii de care acestea au nevoie. De asemenea, veti constata ca scoarta va deveni in scurt timp un stimulent pentru sanatatea plantelor voastre.

Ea va preveni o crestere excesiva a buruienilor, acesta fiind un mare beneficiu al scoartei. Veti vedea ca daca veti aplica scoarta decorativa plantelor voastre incidenta aparitiei buruienilor va fi cu mult redusa. Acest lucru are si o explicatie. Lumina nu va mai ajunge la semintele de buruieni, astfel acestea nu vor mai fi stimulate sa incolteasca. De asemenea, scoarta va impiedica oxigenul sa ajunga la buruieni. Avand in vedere cele doua aspecte, veti vedea ca buruienile nu vor mai fi o problema.

Se va pastra umiditatea necesara

Umiditatea de retentie este si ea un alt avantaj al scoartei. Umiditatea va fi retinuta la nivelul scoartei. Ea va fi eliberata in sol mult mai incet, dupa cum este necesar plantelor. Acest lucru este un avantaj major pentru ca nu va mai exista pierdere exagerata de apa. Drenajul va fi si el imbunatatit, inlaturand riscul aparitiei gradinilor mlastinoase.

Veti mai vedea ca scoarta va izola plantele, de asemenea, aceasta va mai adauga si un strat suplimentar de protectie impotriva frigului. Platele nu vor mai fi afectate asa de tare de inghet.

 

Check Also

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Ce trebuie sa stim despre gletuire pereti si tavane Brasov? Persoanele care isi renoveaza locuintele, …

Close